ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


GHIDUL LUCRĂTORULUI ROMÂN ÎN SPANIA ...Informaţii privind piaţa muncii ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

OPT DIN ZECE COPII DE IMIGRANȚI ... În măsura în care 81% dintre copiii ....

CUM SĂ OBȚII NUMĂRUL NIE ...Numarul NIE se poate solicita ....
Cum se candidează pentru un loc de muncă? ...INFORMAŢII PRIVIND PIAŢA MUNCII ..
BĂNCILE DIGITALE CAUZEAZĂ UN NOU VAL ...Mai multe entități anunță planurile ....
Imigranţii continuă să primească locurile de muncă pe care le refuză spaniolii, mai ales în sectoarele care nu necesită calificare. Inserţia pe piaţa muncii a imigranţilor are loc în sectoare "foarte specifice", mai ales în agricultură, pescuit, minerit, industrie manufacturieră, ospătărie şi comerţ, în posturi unde "aproape că nu este necesară formare profesională". În afara celor 38% care muncesc în agricultură sau pescuit, 15% o fac în industrie, 13,75% în ospătărie şi 11,5% în serviciul domestic de curăţenie. Raportul Randstad arată că, în timp ce 21,72% dintre spanioli se angajează în posturi calificate, doar 5,06% dintre străini au acces la astfel de posturi. Diferenţa este şi mai amplă când se compară numărul spaniolilor şi imigranţilor în posturi de responsabilitate sau de conducere în administraţie publică, companii sau care lucrează ca muncitori calificaţi. 23,1% faţă de 4,01%. Criza i-a făcut pe spanioli să accepte joburi pe care înainte le ocupau imigranţii Spaniolii, mai arată raportul, "continuă să ocupe în mai mare măsură posturi de înaltă calificare" şi doar aproximativ unul din fiecare trei angajaţi spanioli are un loc de muncă de joasă calificare, precum muncitor necalificat, lucrător în serviciul domestic, agricultor, pescar sau constructor. "În ciuda introducerii masive a muncitorului imigrant în piaţa muncii spaniole, încă există o mare diferenţă între posturile ocupate de spanioli şi de imigranţi", se specifică în raport, care subliniază că "spaniolii au început să lucreze în posturi care nu necesită calificare, reducând astfel şi mai mult posibilităţile străinilor de a obţine un loc de munca.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top