ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....
Documentar despre romanii din Spania
Au plecat din ţara lor şi au lăsat în urmă tot ce aveau pentru un trai mai bun. Au renunţat la prieteni, uneori chiar la familie, pentru a munci în străinătate şi pentru a trăi visul Occidental.
Milioane de români au luat, în anii 2000, drumul Vestului având asupra lor doar o valiză şi un vis. Acest film documentar le este dedicat lor. Inspirat de filmul „Un franco, 14 pesetas”, care urmărea vieţile imigranţilor spanioli din urmă cu 50 de ani, filmul „Un euro, 3,5 lei” arată viaţa imigranţilor români plecaţi în Spania pentru a-şi face un rost.
Documentarul este regizat de Carlos Iglesias şi a fost prezentat în mai multe şcoli din Spania ca material didactic, pentru a-i ajuta pe localnici să înţeleagă mai bine fenomenul imigrării. Filmul prezintă mai multe interviuri cu români din Spania, atât poveşti de succes, cât şi poveşti cu un final mai puţin fericit.
Cum trăiesc, cum văd viitorul şi de ce au plecat din ţara lor toţi imigranţii români: acestea sunt răspunsurile pe care încearcă să le dea acest documentar.

About Leonard Buleandra

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top