ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


Atât clienții în persoană, cât și tranzacțiile scad și utilizatorul multi-canal crește. Mai multe entități anunță planurile de a-și reduce structura după inovațiile tehnologice



De la capacitatea excesivă la cerințele digitalizării. Motivul nu este același, însă consecința este: ajustarea structurii sectorului bancar, prin închiderea birourilor și plecările angajaților pentru a adapta dimensiunea la noile perioade. Prea multe ramuri concurente pe piață după procese greoaie de integrare a fost motivul care a condus la o lichidare ridicată a birourilor și  a angajaților în timpul crizei. Dar un nou val de închideri se ridică. De data aceasta, mai direct legată de digitalizare și de o utilizare mai redusă a clienților de spații fizice ca urmare a inovațiilor tehnologice, cum ar fi telefoanele mobile.
CaixaBank a anunțat săptămâna aceasta intenția sa de a include în următorul plan strategic (2019-2021) închiderea a peste 800 de birouri în acea perioadă, ceea ce ar putea implica un număr mare de plecări, care urmează să fie negociate cu sindicatele .
Dar nu este singura bancă care intenționează să ușureze greutatea din nou. Santander intenționează să închidă anul viitor câteva sute de sucursale rămase în urma absorbției Poporului, împreună cu un nou ERE, pe lângă cel care a culminat anul acesta la serviciile centrale cu aproximativ 1100 de plecări.
Acestea sunt cele mai imediate planuri concrete, însă entitățile au funcționat de ani de zile cu o scurtă durată de închidere. Bankia a închis blind-ul la 140 de birouri după fuziunea BMN și, deși "în 2019, în principiu vor exista puține închideri, există un proces de revizuire permanentă", a explicat cu câteva zile în urmă CEO-ul său, José Sevilla. "Mergem spre o lume cu birouri de consultanță mai specializate", își amintește omologul BBVA, Carlos Torres Vela.
RELAȚIA MULTICHANELOR / Planurile sectorului financiar se bazează pe o schimbare a utilizărilor bancare determinate de noile tehnologii și că entitățile sunt rezolvate în ceea ce numesc multichannel. Aceasta este utilizarea diferitelor canale bancare, care optează în mod progresiv pentru mass-media non-față în față.
Argumentele pe care CaixaBank le utilizează pentru a-și justifica planurile sunt legate de această schimbare. Banca detectează o scădere a relației utilizatorilor cu birourile. Din 2014, acesta a trecut de la aproape 90% la 83% din prezența clienților în birouri. În paralel, utilizarea ATM a crescut: de la 75,7% în 2014 la 81,9% în 2018. Dar cea mai radicală schimbare a avut loc în canalele digitale. 32,9% dintre clienți le-au folosit în 2014, în timp ce patru ani mai târziu sunt deja 49,3%. În această perioadă, entitatea a trecut de la 4,4 milioane clienți digitali la 6,1 milioane, dintre care 62% sunt multi-canale.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top