ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...






  • Spania este o țară fară un model de integrare al imigranților. Si surpriza:! Tocmai de aceea , astfel încât gradul de integrare a imigranților este foarte mare . În măsura în care 81% dintre copiii imigranților născuți in aceasta țara iese cu piept in fata și spune că este spaniol și doar 5% spun ei au fost discriminați în ultimii trei ani.

  •  Alejandro Portes , un profesor de sociologiela la Universitatea din Princeton si MiamiPortes a dedicat studierii timp de zece ani, situația de -a doua - generație de imigranți în Spania, pentru care a intervievat în Madrid și Barcelona ,7.000 depersoane născute în Spania din părinți străini sau care au intrat în țară la o vârstă fragedă ( înainte de vârsta de 12 ani). El a intervievat , de asemenea , pe parcursul mai multor ani (2006, 2010 și 2012), pentru a observa evoluția lor în timp. În cele din urmă, s - a comparat aceste date cu cele din Statele Unite, o țară cu 13%  emigranți , comparativ cu 16% în Spania. Iar concluzia la care am ajuns este clara: Spania este o țară în care imigranții sunt bine integrați.Mult mai bine decât în SUA.

  • Cea mai puternică dovadă este în numărul de copii de imigranti care spun ca se simt spanioli . 

  • S-a obținut o altă dovadă evidentă atunci când aceasta  generație este întrebata daca sa simțit discriminata în ultimii trei ani . În Spania , doar 5% au această percepție. Foarte diferit de Statele Unite ale Americii, în cazul în care 62% spun ei au fost discriminați, o cifră de zece ori mai mare decât cea a Spaniei .Dar , situația din Spania nu este perfecta . Imigranții din Spania la vârsta de 14 ani aspiră să meargă la colegiu, va putea merge sau nu merge. Doar, în cazul în care nu are această dorință, pur și simplu nu va merge. În acest sens, 68% din a doua generație de emigranți  aspira să meargă la colegiu, cu un avantaj clar al fetelor împotriva băieților (55% bărbați, 73% femei). Această cifra poate părea mare, dar nu în comparație cu SUA, în cazul în care mai mult de 90% aspiră să meargă la colegiu .

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top