ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


 Modificări fiscale, controversata lege a avortului şi planul anticorupţie


Mult aşteptata reformă a sistemului fiscal din Spania, care să aducă modificări în scopul unui regim mai simplu, cu suficiente încasări la buget şi care să favorizeze creşterea economică, urmează să fie adoptată şi aplicată în 2014, în cadrul unei noi faze a reformelor structurale întreprinse de guvernul conservator de la Madrid.

În plus, controversata lege a avortului, al cărei proiect a fost deja prezentat de guvern şi a provocat dispute şi critici aprinse, în special întrucât se revine la prevederi care permit întreruperea voluntară a sarcinii în numai două cazuri concrete (viol şi pericol de moarte pentru mamă sau făt), urmează să fie adoptată în legislativ şi ulterior aplicată. 

Pe de altă parte, guvernul pregăteşte şi aşa-numitul plan de regenerare democratică, sau planul anticorupţie, care cuprinde două legi: cea pentru controlul activităţii financiare a partidelor politice şi cea care reglementează funcţiile demnitarilor din administraţia publică. 

Anul 2014 s-a încheiat cu 147.385 mai puţini şomeri, iar la bilanţul prezentat de la sfârşitul lunii decembrie - pentru încheierea anului, dar şi în momentul mijlocului legislaturii - premierul Mariano Rajoy a dat asigurări că anul care tocmai a început va fi pentru Spania cel al relansării economiei, precum şi cel pe durata căruia vor exista mai puţine persoane afectate de şomaj. 

Reforma cea mai aşteptată a acestui început de an va fi cea a sistemului fiscal. În luna februarie, o comisie de experţi urmează să prezinte concluziile unui raport care să cuprindă propunerile pentru un sistem fiscal mai simplu, care să garanteze unitatea pieţei şi să favorizeze creşterea economică, pe baza unor încasări suficiente la bugetul de stat, şi cu respectarea angajamentelor legate de consolidarea fiscală şi reducerea deficitului public. În scopul economisirii şi în sprijinul familiilor spaniole, guvernul urmează să elimine creşterea temporară a impozitului pe venit, impusă din 2012. 

Pe de altă parte, legea avortului şi cea a siguranţei cetăţenilor vor aduce controverse şi dispute în centrul atenţiei opiniei publice, tocmai din cauza prevederilor mai restrictive în cazul celei dintâi, şi cele respectiv mai dure faţă de cei găsiţi vinovaţi de tulburarea liniştii publice, în privinţa celei de-a doua. 

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top