ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....ONG-urile ar trebui să adopte o abordare mai transformatoare și mai cuprinzătoare pentru a crea o mai mare conștientizare socială.

În ultimele săptămâni, nedreptățile și suferințele emigranților și refugiaților au ocupat din nou primele linii pe rețelele media și rețelele sociale. Două știri importante au confirmat lipsa de angajament și lipsa de acțiune a statului spaniol în cea mai gravă criză de refugiați de după cel de-al doilea război mondial.

Ne confruntăm cu un paradox îngrijorător. Temele drepturilor omului și ale imigrației sunt obiecte ale comunicării globalizate, însă medierea nu pare să fie capabilă să influențeze guvernele pentru a pune în aplicare mai multe politici de migrație. ONG si societatea civilă sunt forțate să își asume un rol principal în apărarea drepturilor migranților și devenind agenți pentru schimbarea socială.

În acest sens, comunicarea este unul dintre instrumentele disponibile pentru ONG de a influența și promova schimbarea. Mai exact, sunt detectate patru moduri de comunicare principale: de marketing, de conștientizare,  de transformare socială, inclusiv participarea grupurilor vulnerabile aflate în primejdie pe teritoriul spaniol. Cu toate acestea, sunt strategiile de comunicare puse în aplicare de aceste organizații cu adevărat eficiente? La care actori este direcționată comunicarea? Este posibil să primiți mesajele de comunicare ale emigranților ? Din analiza acțiunilor de comunicare ale principalelor organizații de ajutor pentru acest colectiv, apar cel puțin trei erori obișnuite.

În primul rând, dintre cele patru menționate mai sus, comunicarea pentru transformarea socială este aproape în întregime absentă și pare mai clară ca utopică și dificil de atins. Acest lucru se datorează, printre altele, predominării celei de-a doua erori: ONG  adesea nu are o identitate comunicativă clară. Adică, multe dintre ele au fost însușite din modele de comunicare din afara, cele mai multe dintre ele fiind legate de lumea afacerilor.


About Leonard Buleandra

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top