ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...

 



Sari peste micul dejun

Nu iei micul dejun ca să „salvezi“calorii pe care le-ai putea compensa cu bunătăţile de la mesele următoare. Consecinţa? Foamea intensă și nivelul scăzut al glicemiei te vor îndemna să mănânci prea multe calorii în restul zilei. Micul dejun îţi dă energie și menţine stabil nivelul glicemiei, deci e important să nu-l ratezi.

 

Lenevești în casă

Daca stai toată ziua în casă ori, și mai rău, doar în pat nu e o idee bună. Prea puţină mișcare înseamnă oboseală, somnolenţă, dureri de cap, dispoziţie proastă și, aproape sigur, câteva kilograme în plus. Ieși la plimbare; dacă te îmbraci bine, nu vei simţi frigul!

 

Dormi prea puţin

Chiar nu merită să-ţi irosești nopţile cu televizorul, reţelele de socializare ori petrecerile. Noaptea trebuie să dormi. Lipsa de somn are ca urmări nu doar oboseala și lipsa de chef, ci și scăderea imunităţii, ceea ce înseamnă un risc mai mare să contractezi o viroză de sezon sau noul coronavirus. În plus, dacă acum ai un orar de somn haotic, în ianuarie îţi va fi mult mai greu să-ţi reiei programul obișnuit.

 

Nu bei suficientă apă

Cu atâtea băuturi la dispoziţie, uităm că organismul are nevoie de apă simplă, curată. Sucurile și alcoolul nu înlocuiesc apa, deși sunt tot lichide. Când nu este suficient hidratat, corpul trimite, în mod eronat, semnale de foame, așa că vei ronţăi toată ziua câte ceva, când, de fapt, ţi-e sete. Alcoolul, nu uita, deshidratează, îngrașă și suprasolicită ficatul și rinichii.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top