ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...



Deşi sunt asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare, dietele vegană şi vegetariană cresc posibilitatea declanşării unui AVC, se arată într-un studiu efectuat în Marea Britanie pe parcursul a 18 ani. Persoanele care au adoptat di etele vegană şi vegetariană pre zintă o reducere cu 22% a riscu lui de boli de inimă în comparaţie cu cele care consumă carne. De asemenea, cei care mănâncă peş te, dar nu şi alte tipuri de carne au un risc de afecţiuni cardiovas culare redus cu 13% faţă de con sumatorii de carne. Totuşi, oa menii de ştiinţă au descoperit că vegetarienii şi veganii prezintă un risc de cinci ori mai ridicat de accidente vasculare cerebrale în comparaţie cu persoanele care consumă carne, principal cauză fiind aportul insuficient de vita mine. Cercetarea, publicată în British Medical Journal (BMJ), a analizat dafe de la 48.188 de per soane care nu aveau în anteced entele medicale boli cardiovas culare sau accidente vasculare cerebrale. Grupul a fost împărţit în consumatori de carne (24.428 de persoane), consumatori de peşte dar nu şi alte tipuri de car ne (7.506 persoane) şi vegetarie ni (16.254 persoane). De-a lun gul unei periog.de de 18 ani au fost înregistrate 2.820 de cazuri de bob cardiace ischemice şi 1.072 de cazuri de accident vas cular cerebral. Astfel, a fost identificată o creştere cu 20% a riscului de accident vascular ce rebral la vegetarieni şi yegani în comparaţie cu persoanele care consumă carne. "Vegetarienii şi veganii (din studiu) prezintă niveluri mai scăzute ale mai mul tor substanţe nutritive (de exem plu, vitamina B12, vitamina D, aminoacizi esenţiali şi acizi graşi polinesaturaţin-3), iar diferenţele observate la unu dintre aceşti factori nutritivi ar putea con tribui la aceste asociaţii".

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top