ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


1. Respecta orarul meselor - Mesele neregulate cu intervale prea mari sau prea mici intre ele pot cauza afectiuni gastrice . Ar  trebuie sa mancati la ore fixe , ideal spun nutrionistii 3 mese pe zi plus doua gustari . 

De asemenea, mancatul in exces sau la ore nepotrivite este cel mai sigur pas catre kilogramele in plus si de ce nu la dezvoltarea hernii hiatale in timp cu coplicatile  de reflux gastric , asa ca incercati sa fiti cumpatati cand este vorba de mancatul in exces , consumul de bauturi alcolice sau cosumul de carne exces .

2.Încercati  să nu săriti peste mese și să evitati să mâncati în exces seara, deoarece acest lucru poate duce la creșterea nivelului de grăsime corporal . Ideal ar fii ca ultima masa seara sa fie una usoara si luata cu doua ore inainte de culcare .

 Deasemenea nu este indicat sa va intindeti imediat dupa ce ati servit masa . Mancati incet si mestecati bine alimentele , aceasta din urma va inbunatatii digestia . Evitati de aemenea mancatul in exces al alimentelor care se digera greu .

3.Mesele principale ar trebui să conțină:

  • Proteine: carne roșie sau albă, pește, ouă, fasole, linte sau alte leguminoase
  • Carbohidrați complexi: pâine integrală, orez brun, paste integrale sau cartofi
  • Grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, nuci sau semințe
  • Fructe și legume
Gustările ar trebui să conțină:

Fructe: mere, banane, piersici sau alte fructe proaspete
Legume: morcovi, sfeclă roșie sau ardei gras

4.Nu sari peste micul dejun , incearca sa bei un pahar de apa cu 45 de minute inaite sa consumi micul dejun . 
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca este esential sa iti pregatesti, in fiecare dimineata, un mic dejun echilibrat, pentru a-ti pune in miscare metabolismul.

5. Bea o cantitate suficienta de apa , dar nu in timpul mesei ci cu o jumatate ora inaite de masa sau dupa 1,5 - 2 ore dupa masa ,  aceasta din urma va inbunatati digestia si va evita balonarea dupa masa .
 Hidratarea este importanta , asa ca este indicat sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi, ca sa-ti mentii starea optima de sanatate. Apa are multe roluri in organism inportante in organism .

Respecti intotdeauna orele de masa , hidrateazate corespunzator si  consumă cat mai multe fructe si legume pentru un stil de viata sanatos .


About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top