ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...

Resultado de imagen de criza economica



Criza aceasta  nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant dupa o perioada  bazata pe credite (poate s-a crezut ca aceste credite nu trebuie returnate….).
Faptul ca pentru unii aceasta revenire a fost  cam brusca, nu dovedeste decat faptul ca senzatia de abundenta de inainte a fost total lipsita de fond.

Este clar insa ca, privita  la nivel planetar, aceasta ‘criza ‘ nu este decat o simpla revenire la realitate .

Apoi, cum se intampla acum, cand in sfirsit realitatea isi impune punctul de vedere, lumea se trezeste si incepe sa tipe ‘criza, criza…’

Criza’ privita la nivel global nu e un fenomen intamplator, nu este ceva care a luat lumea prin ‘surprindere’: se pot gasi analize foarte bune facute in urma cu 5, 10 ani unde se explica clar care va fi efectul micro si macroeconomic inevitabil a anumitor mecanisme economice.
Bineinteles ca cei care au facut aceste analize nu au fost ascultati.

dintotdeauna oamenii s-au confruntat cu un mediu ostil: razboi, foame, violenta, pandemii, catastrofe, sclavie, dictatura,… lista ar putea continua la nesfirsit.

Si aceasta criza fara sfirsit  a demonstrat pur si simplu ca in orice situatie, pe cat de grea, unii au stiut sa se adapteze si sa profite gasind calea de a castiga, alti nu.
In cazul nostru specific, aceasta presupusa ‘criza’ nu inseamna altceva decat ca mediul in care actionam s-a schimbat, asa ca de fapt nu exista nici o criza, ci o simpla schimbare a conditiilor de mediu; ca urmare, niste tactici si strategii care au functionat pana acum nu vor mai da rezultate.
De aceea cei care isi vor adapta comportamentul vor iesi castigatori, pe cand cei care vor insista in strategii nepotrivite vor fi chiar spulberati de ‘criza’.

Ce-i de facut mai concret?
Evident, fiecare va veni cu o viziune si metoda proprie, si rezultatele vor demonstra care a fost strategia corecta.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top