ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....

Resultado de imagen de criza economicaCriza aceasta  nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant dupa o perioada  bazata pe credite (poate s-a crezut ca aceste credite nu trebuie returnate….).
Faptul ca pentru unii aceasta revenire a fost  cam brusca, nu dovedeste decat faptul ca senzatia de abundenta de inainte a fost total lipsita de fond.

Este clar insa ca, privita  la nivel planetar, aceasta ‘criza ‘ nu este decat o simpla revenire la realitate .

Apoi, cum se intampla acum, cand in sfirsit realitatea isi impune punctul de vedere, lumea se trezeste si incepe sa tipe ‘criza, criza…’

Criza’ privita la nivel global nu e un fenomen intamplator, nu este ceva care a luat lumea prin ‘surprindere’: se pot gasi analize foarte bune facute in urma cu 5, 10 ani unde se explica clar care va fi efectul micro si macroeconomic inevitabil a anumitor mecanisme economice.
Bineinteles ca cei care au facut aceste analize nu au fost ascultati.

dintotdeauna oamenii s-au confruntat cu un mediu ostil: razboi, foame, violenta, pandemii, catastrofe, sclavie, dictatura,… lista ar putea continua la nesfirsit.

Si aceasta criza fara sfirsit  a demonstrat pur si simplu ca in orice situatie, pe cat de grea, unii au stiut sa se adapteze si sa profite gasind calea de a castiga, alti nu.
In cazul nostru specific, aceasta presupusa ‘criza’ nu inseamna altceva decat ca mediul in care actionam s-a schimbat, asa ca de fapt nu exista nici o criza, ci o simpla schimbare a conditiilor de mediu; ca urmare, niste tactici si strategii care au functionat pana acum nu vor mai da rezultate.
De aceea cei care isi vor adapta comportamentul vor iesi castigatori, pe cand cei care vor insista in strategii nepotrivite vor fi chiar spulberati de ‘criza’.

Ce-i de facut mai concret?
Evident, fiecare va veni cu o viziune si metoda proprie, si rezultatele vor demonstra care a fost strategia corecta.

About Leonard Buleandra

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top