ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...

 


Deși nu îl agreăm din cauza disconfortului pe care ni-l creează, ba chiar îl învinovăţim de virozele ce ne dau târcoale iarna, frigul poate avea un impact pozitiv asupra sănătăţii.

Îţi pui căciulă, mănuși, fular și îmbraci haine groase ca să faci faţă temperaturilor scăzute și tocmai din cauza acestui chin, de fiecare dată când pleci de acasă, te apucă dorul de vară. Poate că descoperind beneficiile nebănuite ale frigului o să te îmbărbătezi și o să tolerezi mai bine puţină dârdâială.

Somn mai bun

Se pare că o persoană din trei are o problemă sau alta cu somnul: adoarme cu dificultate, se trezește prea devreme sau în mod repetat în timpul nopţii. Răcoarea însă este amicul insomniacilor. În timpul somnului, temperatura corpului scade ușor, fenomen indispensabil unui somn reparator.

Așadar, iarna, pentru că în casă nu-i atât de cald, putem dormi mai bine, cu condiţia să nu fie căldura prea mare: maximum 19°C în timpul nopţii. De fapt, studiile arată că temperatura ideală pentru somn este de 1618°C, o valoare care n-ar trebui să te sperie: de sub pilotă, nu simţi că e răcoare în încăpere.

Îmbunătăţește circulaţia sângelui

Cum anume? Frigul e bun pentru circulaţie. Dacă n-ar fi benefic, de ce s-ar folosi dușurile reci în anumite forme de terapie? Temperaturile scăzute favorizează vasoconstricţia (diminuează

diametrul vaselor de sânge), urmată de vasodilataţie (dilatarea vaselor) în momentul în care revenim la o temperatură ambientală plăcută. Astfel, circulaţia sângelui este stimulată, iar celulele, implicit organele, sunt corespunzător hrănite. Iată cum expunerea scurtă la frig, precum și băile reci de picioare contribuie la prevenirea senzaţiei de picioare grele și a varicelor!

Alină durerea

Din Antichitate se știe că aplicaţiile reci au proprietăţi antalgice și antiinflamatoare.

Frigul „adoarme“durerea: încetinește transmiterea mesajelor nervoase, diminuează sensibilitatea receptorilor durerii și, în același timp, modifică fluxul sangvin, contribuind la reducerea inflamaţiei. Compresele reci sau cu gheaţă (neapărat învelită într-o pânză - aplicată direct, irită pielea) sunt recomandate în caz de entorsă, luxaţie, contuzii, cucuie, arsură ușoară, dureri de cap, traumatisme (în primele 48 de ore, pentru reducerea inflamaţiei).


About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top