ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...



Consumul excesiv și producția de proteine ​​animale, are un impact sever asupra mediului, si deschide porțile către alternative cum ar fi plantele, insectele etc.

În următorii 50 de ani, planeta va trebui să producă mai multe alimente decât în ​​ultimele 10.000. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) calculează că cererea de proteine ​​animale se va dubla până în 2050. Apoi va fi necesar să se alimenteze 9.000 de milioane de suflete. Acest nutrient, esențial pentru a susține viața, este o provocare pentru sănătatea publică . Consumul de proteine ​​animale crește pe toată planeta. Ea face atât de nereflectiv și deasupra nevoilor și durabilității biologice. Situat carne rosie sau lapte de vacă ca noul nicotină în conștiința multor societăți occidentale, alternativele atotputernică din sectorul alimentar în căutarea (insecte, plante ) . Prin urmare, reimaginarea industriei de proteine ​​va fi o mare afacere alimentară a timpului nostru.

Acest consum nelimitat de proteine ​​se datorează creșterii țărilor în curs de dezvoltare. Mai ales Brazilia, India și China. Pe măsură ce o societate devine mai bogată, consumă mai multă carne, mai ales carnea de vită și carnea de porc. Atunci când ajungi la un anumit nivel de venit, ar trebui să te oprești. "Există o relație inversă între procentul de calorii totale derivate din cereale și alte alimente de bază și venitul pe cap de locuitor", spune Mike Boland, cercetător principal la Institutul Riddet din Noua Zeelandă. S-ar putea spune că planeta a devenit nebună și a inceput să mănânce mai multă proteină decât oricând . „Există o teamă irațională, care pare să susțină că nu iau suficiente proteine ​​in dieta , desi aportul zilnic recomandat pentru o femeie adulta sănătosa este de 46 de grame și 56 în cazul unui om“, socoteste Melissa Abbott, vice-presedinte a strategiei culinare a Grupului Hartman.

Și este un consum ușor. E acolo, în orice dulap. Trei ouă sau o farfurie de linte oferă deja 18 grame. Societățile bogate sau în curs de dezvoltare ignoră consecințele și se refugiază în obiceiurile lor. „În general, consumul ridicat de proteine ​​animale sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet si mortalitate, comparativ cu aceeași cantitate de proteine ​​din surse vegetale, care oferă un sănătos și micronutrienți grăsime“, spune Walter Willett, profesor de nutriție la Școala de sănătate publică TH Chan din Universitatea Harvard.

Dar în vremea noastră, ignoranța este replicată cu ușurință într-o afacere. Banca olandeză Rabobank publică anual o cartografie a piețelor principale de proteine ​​animale din lume. Titularul este direct. "Ne așteptăm ca producția să crească în toate regiunile în 2018, cu o rată de creștere mai mare decât media ultimilor zece ani", spune Justin Sherrad, strategist pentru proteinele animale, în raport. "Această creștere puternică este justificată de consumul Braziliei, a Chinei și a Statelor Unite".

 Tările dezvoltate au nevoie de mai multă carne. Care este scopul unei națiuni bogate, cum ar fi Statele Unite, crescând consumul de carne de vită pe cap de locuitor cu 2% în acest an? Ce gândire justifică faptul că în America de Nord producția de carne de vită crește cu 3%? Greenpeace se străduiește să reducă consumul și producția de produse de origine animală cu 50% până în 2050. Dar planeta doar ascultă propriile sale imnuri. "În acest an este de așteptat ca producția de carne de vită să crească în lume pentru al treilea an consecutiv, în timp ce porcul va trece printr-o altă etapă de creștere semnificativă", prognozează în Rabobank.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top