ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...



Cuvinte precum atacul cibernetic sau hacking-ul ar putea deveni în curând unul dintre cele mai populare cuvinte ale anului. Și ar putea fi pentru că criminalitatea digitală este în creștere . Acest lucru se întâmplă în Spania, unde numai în ultimul an au fost 81.3017 infracțiuni, 22,1% mai mult decât în ​​2016 și care a alertat Guvernul. În Castellón, cifrele ajung, de asemenea, clar la mai mult, cu 1.025 fapte denunțate . Un nou record care înseamnă deja o medie de aproape trei infracțiuni online pe zi .
Această crimă cibernetică crește  in Castellón unde sunt cele mai recente date din cadrul Ministerului de Interne. Revoluția digitală a adus mari avantaje, dar este și poarta de acces pentru infractorii care, prin intermediul internetului, au lovit tot mai mult  companiile și administrațiile.  În plus, cifra pentru 2017 practic se dublează în Castellón cu cea înregistrată acum cinci ani , când au fost numărate 572 de astfel de infracțiuni.
Dar ce fel de criminalitate informatică sunt mai frecvente în provincie? În cadrul delincvenței digitale există un spectru larg de infracțiuni, printre care se numără înșelătoriile, atacurile informatice, uzurparea stării civile, coerciția, amenințările, insultele, pornografia infantilă sau provocările sexuale, printre altele.
Fraudele și înșelătoriile comise prin Internet , din vânzarea înșelătoare a unui produs, ofertele false de angajare, plata înșelătoare a chiriei unui apartament sau furtul datelor bancare pentru a face plăți economice. Acestea reprezintă 71,5% din total. În plus, conform tuturor experților consultați, rețelele sociale au înlocuit deja e-mailul ca fiind principala cale de a fura hackerii date și informații personale.
În Castellón, datele ajung la mai mult și în întreaga Comunitate din Valencia tendința este exact aceeași , cu 10.842 de crime în rețea, aproape 1800 de cazuri mai mult de un an înainte. Valencia și Alicante sunt, de fapt, pe lista provinciilor cu cele mai multe fapte raportate. Valencia ocupă locul al doilea, cu 6.080 și, Alicante, locul al patrulea, cu 3.737.
MAI IMPUNE
Urmărirea penală a acestui tip de infracțiuni atrage după sine o dificultate deosebită din motive evidente. Acești infractori tehnologici își dau loviturile, de multe ori, dintr-o altă țară și folosesc chiar și o mulțime de conexiuni care îi fac dificil de urmărit. Nu în zadar și întotdeauna conform statisticilor gestionate de Ministerul de Interne, anul trecut au fost clarificate doar 328 dintre aceste infracțiuni . Sau mai clar: aproape șapte din zece crime cibernetice au rămas nepedepsite. La nivel național, rata de rezoluție este chiar mai mică. Forțele de Securitate de Stat au reușit să clarifice 22111 dintre cele peste 81.300 de infracțiuni informatice raportate. Aceasta reprezintă doar 27,1%.
Aceste 328 infracțiuni soluționate de către poliție și Garda Civilă în provincia în ultimul an a implicat arestarea unui total de 61 de persoane , cele mai multe dintre ele acuzat de o infracțiune de fraudă și amenințări. Majoritatea deținuților a fost de sex masculin și a fost de asemenea între 18 și 40 de ani. În ultimii cinci ani, Forțele de Securitate au arestat mai mult de 500 de infractori cibernetici în Castellón.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top