ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...




Cele mai mari două economii din lume au ajuns la un acord pentru a da temporar un armistițiu în disputele lor comerciale, un semn al voinței de înțelegere între cele două țări, în ciuda cruciadele de a se angaja într-un război comercial amenințări.China sa angajat să majoreze achizițiile de bunuri și servicii din SUA, însă contrar a ceea ce a dorit Casa Albă, a refuzat să accepte o cifră care să reducă excedentul său în balanța comercială cu SUA. Acordul nu este altceva decât o victorie pirnă pentru administrația Donald Trump, care totuși a suspendat amenințarea de a impune noi tarife.
"Pentru moment am suspendat războiul comercial", a declarat secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, ieri. "Am convenit să suspendăm impunerea tarifelor în timp ce executăm noul cadru." Decizia servește pentru a îndepărta norii care s-au răsfrânt asupra economiei mondiale, care a reluat după ani de creștere pirozică.
Trump a amenințat că va impune taxe la importurile din China în valoare de 150 de miliarde de dolari pentru încălcarea proprietății intelectuale a SUA, o ofertă la care Beijingul a răspuns prin represalii promițătoare dacă aceste acuzații ar fi fost încheiate. Acordul vine după două zile de negocieri intense la Washington, ultima rundă a unui dialog între două țări care s-au apropiat de armonizarea personală a celor doi președinți și dorința aparentă a Chinei de a coopera în disputa nucleară din Coreea de Nord.
Washington are un deficit comercial cu rivalul său geopolitic de 375,000 milioane de euro, un record și de neegalat de către orice alt dintre partenerii săi economici, care enerveaza Trump, care și-a petrecut ani acuza China de a exploata SUA și lăsați șomeri la milioane de americani cu practicile lor de afaceri. Administrația sa a făcut reducerea deficitului una din prioritățile sale, dar nimic nu pare să o garanteze pentru moment. Declarația comună emisă de negociatorii din ambele țări susține că China sa angajat să "majoreze substanțial exporturile agricole și energetice din SUA" cu scopul "de a reduce semnificativ" dezechilibrul balanței comerciale.
Dar documentul nu include cifre specifice cerute de administrația republicanului, care sâmbătă a anunțat un presupus acord cu China de a reduce deficitul cu 200.000 de milioane de dolari. În orice caz, Mnuchin a declarat că acordul va însemna o creștere între 35% și 40% în vânzările de produse agricole din SUA, în timp ce achiziționarea de produse energetice s-ar putea dubla în mai puțin de cinci ani.
Mai mulți experți subliniază faptul că această creștere, China a fost de acord să „satisface nevoile de consum ale poporului chinez și cererea lor de dezvoltare economică de înaltă calitate“ nu înseamnă că echilibra balanța comercială. Pentru a realiza acest lucru, SUA ar trebui să reducă importurile chinezești sau să le lase la nivelul actual, un scenariu care depinde în mare măsură de sectorul privat.
Trump se descrie ca fiind un maestru al negocierii, probabil, cel mai mare văzut vreodată în istorie, dar până în prezent a fost dedicat în principal ruperea acordurilor semnate de predecesorul său, fără a oferi nici o alternativă pentru a le înlocui. De la pactul nuclear cu Iranul până la comerțul liber transpacitic sau climatul. Nici renegocierea naftei cu Canada și Mexic nu a avut loc până în prezent după nouă luni de război între cele trei capitale. "Nu suntem deloc apropiați de acord", a declarat Robert Lighthizer, șeful negocierilor din SUA, în acest weekend.
Acest acord inițial cu China, care Washingtonul speră să realizeze în următoarele săptămâni cu reuniuni suplimentare între cele două părți, este mai bine decât am avut până acum, dar este departe de ambiție clopote victoria Casa Albă.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top