ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...





Virozele obișnuite – răceală, bronșită, gripă – se vindecă de obicei în 7-10 zile, la fel formele ușoare de COVID-19, dar maladiile infecţioase ce îmbracă forme severe ne pot chinui săptămâni în șir. După ce faza acută a bolii a trecut, rămânem fragilizaţi, cu stare de oboseală, tuse rebelă, lipsa poftei de mâncare, imunitate scăzută. Până să ne recăpătăm vitalitatea pot trece chiar și luni întregi, iar dacă în acest timp nu ne îngrijim atent, boala poate reveni. Iată cum să ajutăm organismul sleit de puteri să se refacă și să-și întărească imunitatea.

POLENUL DE ALBINE – tonic excelent

Polenul de albine crește rezistenţa și vitalitatea organismului, combate oboseala, are proprietăţi antivirale și antibacteriene și este o comoară de vitamine și minerale, inclusiv seleniu, esenţial în reglarea activităţii sistemului imunitar. Se recomandă zilnic o linguriţă cu polen la micul dejun, timp de 2-4 săptămâni.

ATENŢIE! Polenul nu este recomandat copiilor mai mici de un an.

SOCUL – superdetoxifiant Socul este un bun remediu și în timpul stării gripale, căci are efect detoxifiant, combate simptomele neplăcute, scade febra, dar este eficient și în perioada de recuperare, deoarece ajută organismul să se pună mai repede pe picioare. Infuzia se prepară cu un pumn de flori uscate la un litru de apă clocotită. Se lasă să infuzeze cinci minute, apoi se strecoară. Se bea licoarea de-a lungul zilei, timp de zece zile. Sau poţi folosi tinctura, câte o linguriţă cu puţin ceai, de trei ori pe zi.

GINSENGUL – combate astenia Foarte apreciat în ţările asiatice, ginsengul este un minunat tonic general. Chiar și Organizaţia Mondială a Sănătăţii admite că această plantă dă rezultate excelente în întărirea organismului și refacerea forţelor la persoanele slăbite sau aflate în convalescenţă.

Se pune un vârf de cuţit cu pulbere într-un pahar și se toarnă deasupra 150 ml de ceai, lapte sau suc de fructe. Se bea de două ori pe zi, dimineaţa sau la prânz, timp de 2-3 săptămâni. Sau poţi lua capsule cu pulbere din rădăcină.

ATENŢIE! Ginsengul este contraindicat copiilor și femeilor însărcinate.

CĂTINA – întăritor fără seamăn Este foarte bogată în vitaminele A, B, C, E, PP, toate necesare recuperării după o viroză puternică. Poţi consuma cătina sub formă de suc – 50 ml pe zi, cel puţin 30 de zile, îndulcit cu miere de albine – sau sub formă de pulbere, din care se ia o linguriţă de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă 10-15 minute, apoi va fi înghiţită.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top