ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...



Ei da! Substanta miraculoasa care te poate ajuta sa scapi de excesul de grasime iti este la indemana. Acopera doua treimi din planeta. Daca mananci ceea ce trebuie si faci sport cu intensitatea, frecventa si durata potrivita, dar nu reusesti, totusi, sa scapi de "pernutele" inestetice de grasime, inseamna, foarte probabil, ca nu bei destula apa. Nu prea iti vine sa crezi? Si totusi, asa e, si are legatura cu metabolizarea grasimilor. Iata de ce: convertirea depozitelor de grasime in energie este una din cele mai importante functii ale ficatului. 

O alta functie foarte importanta este eliminarea toxinelor, functie pe care acesta o imparte cu rinichii. Acestia au nevoie de apa din plin pentru a functiona cum trebuie. Daca rinichii nu isi fac treaba, ficatul preia partial si job-ul lor, deci isi va micsora productivitatea si nu va mai metaboliza grasimile la fel de eficient. Problema este ca, desi multi inteleg necesitatea si se hotarasc sa bea mai multa apa, putini raman consecventi. In oarecare masura e de inteles, avand in vedere ca in primele zile vizitele la baie devin foarte frecvente, ceea ce ii descurajeaza pe multi. In afara faptului ca poate fi foarte incomod intr-o zi normala de lucru, toata apa bauta in plus pare sa se elimine imediat.si multi decid ca tot efortul e inutil. 

Ce se intampla de fapt? In realitate, organismul isi elimina stocurile de apa, depozitele facute in timpul anilor de functionare la limita de supravietuire. Dureaza un timp, dar pe masura ce organismul primeste apa din plin, va scapa de ceea ce nu are nevoie, de rezervele de pe solduri, coapse, abdomen. Vei elimina mult mai mult decat bei, pana cand organismul isi va regla functionarea pe alt nivel, pe cel normal, care nu necesita depozite pentru supravietuire. As dori sa atrag atentia asupra cofeinei, pe care multi o folosim pentru a ne da energie si avem impresia ca ne ajuta cand facem sport. Dar cofeina este, in esenta, un diuretic, iar diureticele deshidrateaza. E adevarat ca accelereaza pulsul si ajuta la arderea catorva calorii in plus, dar o face in detrimentul musculaturii, care are nevoie de apa ca sa functioneze bine. Nici inimii nu ii face bine, munceste din greu in timpul antrenamentului si nu are nevoie de stimulente. Deci e bine sa evitati cofeina, care alunga apa de care organismul are atata nevoie. 

Apa este cel mai bun tratament de frumusete! Toata lumea stie asta, apa elimina impuritatile si lumineaza tenul. hidrateaza celulele si netezeste pielea, facand-o mai tanara, mai proaspata. In plus, imbunatateste si tonusul muscular. Poti ridica la greutati pana iti pierzi respiratia, daca muschii sufera de seceta nu vei vedea progrese semnificative. Muschii hidratati se contracta mai usor si antrenamentul va fi mai eficient. 

Cat trebuie sa bem? Cam doi litri pe zi, pentru o persoana obisnuita. Daca esti supraponderal socoteste inca doi litri pentru fiecare 10 kg pe care le ai peste greutatea normala. Sportivii sau cei care traiesc in climat foarte cald trebuie si ei sa suplimenteze cantitatea bauta. Nu e chiar asa de greu, daca imparti consumul in decursul zilei. Nici nu e bine sa bei multa apa o data. Incearca sa bei cate un pahar mare de doua-trei ori pe zi, restul cantitatii sa o bei cate putin, sorbind din cand in cand. Nu trebuie sa ti se faca sete. Senzatia de sete e semnalul deshidratarii, deci bea cand inca nu ti-e sete. 

Poti inlocui partial apa cu alte lichide, de exemplu sucuri, supe, ceaiuri etc., dar ar trebui sa tii cont de suplimentul de calorii, zahar, conservanti, aditivi, de care organismul nu are nevoie! Daca nu iti place apa simpla, incearca sa o aromatizezi cu o felie de lamaie sau de portocala. E bine sa te opresti din baut cam cu trei ore inainte de culcare. Stii de ce. 

Cat de rece trebuie sa fie apa? Depinde. Cei mai multi experti recomanda apa rece, pentru ca stomacul o absoarbe mai repede. Se pare ca accelereaza si arderea grasimilor. Pe de alta parte, apa calda e mai usor de baut in cantitati mari. In final nu conteaza, incearca ambele variante si alege-o pe cea care ti se potriveste, important e sa bei! 

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top