ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...




Aceștia testează in Spania un software finanțat de UE pentru a ajuta străinii să acceseze serviciile de sănătate din țările europene.

În această vară, software-ul finanțat de Uniunea Europeană pentru a ajuta imigranții să acceseze serviciile de asistență medicală din țările europene a fost testat pentru prima dată în centrele spaniole de asistență medicală. Cercetatorii au primit 3,6 milioane de euro pentru a dezvolta programul, care poate fi folosit pe laptop-uri si tablete pentru a raspunde intrebarilor utilizatorilor in limba lor materna sau pentru a le vedea si a interpreta gesturile manuale sau expresiile faciale . Programul este adaptat și conceput pentru imigranții din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

„Este posibil ca imigranții care sosesc în țările europene ignora total al sistemul de sănătate“, a explicat Leo Wanner, cercetătorul care conduce proiectul Kristina, investigația internă a Comisiei Europene Horizon a revistei.

„Agentul nostru ar putea analiza problemele lor în funcție de vârstă, locație, sex și alte variabil,“ a remarcat Wanner, care este un profesor de lingvistică computațională la Universitatea Pompeu Fabra Barcelona.

Software-ul a fost testat în această vară la Barcelona și Tarragona. Finanțarea pentru Uniunea Europeană (UE) pentru cercetare prin intermediul programului Orizont 2020 , însă cercetătorii speră să facă aplicația software disponibilă ca o aplicație.


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dorește ca statele membre ale UE să acorde mai multe resurse sănătății electronice și afirmă că poate instrui pacienții și încuraja inovarea. Comisia Europeană intenționează să anunțe noi măsuri privind serviciile digitale de sănătate în cursul acestui an. În iulie, executivul UE a deschis un apel de trei luni pentru a aduna informații publice privind aspecte precum accesul transfrontalier la datele privind sănătatea și analiza datelor din dosarele medicale digitale.

Instrumentele de sănătate digitale pot "ajuta la trecerea de la un model de sănătate bazat pe spitale la un model integrat și centrat pe oameni" și să permită "cetățenilor accesul la datele lor de sănătate oriunde în Europa". Atunci când a început consultarea publică luna trecută.

Într-o revizuire intermediară a programului său digital de piață unică, în luna mai, Comisia a spus că trebuie depuse mai multe eforturi pentru ca toți cetățenii să aibă posibilitatea de a accesa și de a transfera, atunci când primesc îngrijire, medicale în străinătate.

Un al doilea prototip al proiectului Kristina se concentrează pe imigranții turci în vârstă și pe asistenții polonezi în domeniul sănătății din Germania. Software-ul poate organiza conversații în limbile germană și turcă și oferă sfaturi privind îngrijirea persoanelor cu demență și alimentație sănătoasă.

"Dacă o persoană mai în vârstă salută agentul virtual cu o voce ușor deprimată dimineața, îl va recunoaște și va întreba care este problema. Ea o va întreba dacă a dormit prost sau va căuta ceva pe care să o poată face să o înveselească. De exemplu, i-am putut aminti că familia ei o va vizita în după-amiaza aceea ", a declarat Wanner Horizon.

Cercetătorii de proiect Kristina prezintă instrumentul lor ca o modalitate de îmbunătățire a asistenței medicale și de reducere a costurilor pentru sistemele de sănătate din țările UE.


https://www.youtube.com/watch?v=LrAMWlKmajI




About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top