ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabetizat financiar. în plus, doar 15%  din românii chestionaţi econo misesc pe termen lung şi investesc bani, mai arată studiul asta şi pentru că 75% din români confundă educaţia financiară cu un conportament moderat din puct de vedere financiar , respectiv obiceiul de a împrumuta bani doar dacă sunt siguri că îi pot inapoia. Concret alfabetizarea financiară este definită ca fiind capacitatea de a înţelege conceptele financiare esenţiale în luarea deciziilor în cunoştinţă de cauză privind economisirea, investirea şi împrumuturile. Sursa educaţiei financiare pentru 95% din tineri este familia, conform unui studiu , in vreme ce doar 9%  isi iau informatiile de la şcoală.  Lipsa educaţiei financiare se vede în alegerile românilor. Un studiu recent arată că 80% dintre români cheltuie  830 de milioane de euro pe lucruri pe care nu le utilizează, dar le depozitează: electronice, electrocasnice, obiecte de grădinărit sau accesorii sportive. Experţii în educaţie financiară susţin ca acest comportament este neproductiv pentru  independenţa financiara.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top