ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...




Produsului Intern Brut (PIB) din ultimii zece ani a fost generată de aportul străinilor, care astfel a amânat cu cinci ani intrarea în deficit a sistemului spaniol al pensiilor. Aşadar, contrar opiniei generale a populaţiei spaniole, s-a dovedit că: • imigranţii acoperă doar o mică parte din serviciile şi prestaţiile sociale la care ar avea, de fapt, dreptul; • din totalul de 5,7 milioane de străini rezidenţi în Spania (reprezentând 12,17% din populaţie), doar o treime trăiesc în sărăcie, comparativ cu 18% din spanioli; • doar 6% din ajutoarele şi prestaţiile sociale oferite de statul spaniol ajung la imigranţi; • mai puţin de 1% din cei care primesc pensii de la stat sunt de altă naţionalitate decât spaniolă; • numărul imigranţilor care apelează la medicii specialişti este cu 16,5% mai mic faţă de cel al ibericilor. În studiul fundaţiei “La Caixa” s-a precizat şi faptul că valul migrator a contribuit şi la integrarea femeilor spaniole pe piaţa muncii, datorită substituirii activităţilor casnice cu servicii la domiciliu realizate de femeile imigrante. Totodată, imigranţii au activat piaţa muncii care a devenit, datorită lor, mult mai flexibilă şi mai tânără, din punct de vedere al vârstei şi pregătirii angajaţilor.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top