ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


O autoritate din Spania a amendat compania Google cu aproape 900.000 de euro, pentru ca a incalcat legea care se refera la protectia datelor utilizatorilor.

Google a combinat mai multe informatii personale adunate prin intermediul diferitelor servicii ale companiei, insa nu a informat utilizatorii referitor la modul in care datele acestora sunt folosite.

Cu toate ca amenda de 900.000 de euro reprezinta o suma mica pentru gigantul Google, care are o capitalizare de piata de peste 300 de miliarde de euro, masura atrage atentia asupra volumului mare de date personale care sunt stocate de anumite companii.

Astfel, utilizatorii incep sa detina din ce in ce mai putin control asupra informatiilor private. Mai multe controale au avut loc si in Olanda si Franta, iar investigatiile continua in cel putin alte trei state europene.

"Inspectorii au demonstrat ca Google compileaza informatii personale prin intermediul celor aproape o suta de servicii si produse pe care le ofera in Spania, fara sa anunte sau sa dea detalii despre datele adunate astfel, despre motivul pentru care face acest lucru si fara sa aiba acordul utilizatorilor", se arata intr-un comuncat al Agentiei Spaniole pentru Protectia Datelor.

Reprezentantii Google au precizat ca le vor explica autoritatilor spaniole politicile companiei in ceea ce priveste informatiile private si ca vor lua o decizie in legatura cu amenda dupa ce vor citi raportul complet intocmit de anchetatori. 


About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top