ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...



Instabilitatea politică din Catalonia, cu articolul 155 din Constituție încă în vigoare, continuă să provoace zborul companiilor. În ultimele șase luni, un număr total de 74 de firme catalane și-au mutat sediul la Castellón, iar 355 au făcut-o la un moment dat în regiune.
Acestea sunt cele mai recente date preluate de Colegiul Registratorilor de Proprietate, care arată că acest fenomen, care a început în octombrie anul trecut, nu a atins încă un plafon datorită faptului că instabilitatea continuă. Proximitatea geografică a provinciei Tarragona înseamnă că Castellón, cu mult mai puțină populație, este aproape la fel de atractiv pentru comercianții catalani ca Alicante, unde alte 77 de companii s-au mutat.

Odată cu înrădăcinarea situației politice, marile îndoieli pentru experți sunt în ce măsură efectele pot fi transferate în economia reală. Membrii Comitetului Economic și Social (CES) au avertizat ieri că conflictul catalan poate fi un avantaj colateral pentru economia Castellón, dar că situația ascunde și riscurile. Unul dintre vicepreședinții acestuia, Ricardo Miralles, a vrut să facă distincția între transferul locațiilor și transferul activității productive, ceea ce "încă nu știm încă".
Cu toate acestea, el a susținut că, dacă situația continuă să fie degradată la nivel politic, consecințele economice ar putea crește "și chiar companiile pot alege să aducă producția", a explicat Miralles. În plus, el a adăugat că "dacă potențialii investitori nu văd securitatea juridică în Catalonia, proximitatea comunității Valenciană poate fi benefică și atragerea acestor investiții".
Cu toate acestea, șeful CES a avertizat de asemenea riscurile unui conflict prelungit și chiar o pauză ipotetică, datorită importanței schimburilor dintre cele două autonomii. În acest sens, Miralles a afirmat că Comunitat "vinde mai multe mărfuri Catalonia decât țări precum Germania".

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top