ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....


Romanii care muncesc in Spania se pot informa si documenta de pe un nou site pus la dispozitia lor de Ministerul Muncii din Romania (MMFPS). Site-ul poate fi accesat incepand de miercuri la adresa  www.spania.ajutordeacasa.ro.
Ce gasiti pe acest nou portal:
- răspunsuri la întrebările frecvente ridicate de românii care muncesc în Spania
- informaţii legislative privind drepturile romanilor pe piaţa muncii din Spania
- un ghid care acoperă complet tematica referitoare la relaţiile de muncă ale cetăţenilor români pe teritoriul Spaniei
- o secţiune de contacte utile ale instituţiilor din România şi Spania care pot soluţiona aspecte legate de raporturile de muncă şi probleme conexe acestora
- o adresă de poştă electronică la care cetăţenii pot apela pentru raportarea oricăror nereguli legate de raporturile de muncă din Spania.
Adresa de poştă electronică este conectată direct la Call-center-ul gestionat de MMFPS prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar pe baza sesizărilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri şi/sau încălcări ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Madrid.
Site-ul va fi actualizat constant, pe măsură ce se vor primi noi date şi informaţii sau se vor semnala noi tipuri de probleme care implică raporturi de muncă pe teritoriul spaniol.
Din data de 22 iulie 2011, autoritatile spaniole au suspendat din nou liberul acces al strainilor, inclusiv romani, pe piata muncii din tara lor. Comisia Europeana a fost de acord cu masura, cerand insa un raport periodic referitor la evoluţia situaţiei şi necesitatea menţinerii măsurii.

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top