ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....

Resultado de imagen de LAPTE IEFTIN


Ce au in comun taranul roman si cel german? Piata libera a Europei, pe care concureaza. Si atat! In rest, diferentele sunt izbitoare. Romanul e singur, nestiutor, ineficient, pe cind neamtul unit, calculat si cu business-ul in sange.
Supermarket, Germania, gasesti lapte gras si "bio" cu 99 de centi! Laptele conventional e 67 de centi. In supermarketul romanesc nu gasesti lapte gras sub 4 lei. Daca mai raportam si la nivelul salariilor din cele 2 tari, concluzionam ca noi platim dublu pentru lapte. Cum asa? Primul motiv: noi avem producatori foarte mici, foarte multi si necooperativizati. Produc putin si ineficient - nu stiu sa vanda. In Germania fermierii mici sunt mari.
Doi - nemtii au taxele ceva mai mici decat romanii: Produsele agricole neprelucrate sunt taxate cu 7% si tot ce e prelucrat, cu 19%.
Trei - neamtul ia subventii mai mari decat romanul si credite mai ieftine, fiindca a avut norocul sa se nasca intr-o economie capitalista cu traditie si solvabila.
O ferma similara uneia din Germania, subventionata cu 34.000 de euro primeste cu 14.000 de euro mai putin in Romania.
Mai adaugam ca Germania subventioneaza si motorina pentru tractoare si intelegem de ce acolo mancarea e mai ieftina.
Insa mai e ceva, pe nemti intrarea in UE nu i-a prins la sapa de lemn. Aveau ferme bogate, plus simtul intreprinzator, capitalist si au stiut sa profite de avantajele UE.
Taranul neamt are azi si licenta de exportator. Nu s-a incurcat cu fonduri UE.
Romanul harnic incearca si el sa sara prapastia care-l desparte de agricultura moderna si comertul civilizat, dar cu fonduri UE cu tot, ii e foarte greu.
Cum am devenit o tara importatoare de lapte, in timp ce taranul roman e nevoit sa-si taie vitele, vedeti la "Romania, te Iubesc!"

About Leonard Buleandra

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top