ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


GHIDUL LUCRĂTORULUI ROMÂN ÎN SPANIA ...Informaţii privind piaţa muncii ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

OPT DIN ZECE COPII DE IMIGRANȚI ... În măsura în care 81% dintre copiii ....

CUM SĂ OBȚII NUMĂRUL NIE ...Numarul NIE se poate solicita ....
Cum se candidează pentru un loc de muncă? ...INFORMAŢII PRIVIND PIAŢA MUNCII ..
BĂNCILE DIGITALE CAUZEAZĂ UN NOU VAL ...Mai multe entități anunță planurile ....

 

Spania le cere banii inapoi la mii de romani care au beneficiat de ajutoare sociale. Cine sunt cei vizati

 Mii de romani din Spania au ramas fara ajutorul social sau cel de somaj, dupa ce au parasit Peninsula fara sa anunte. Mai mult decat atat, autoritatile de la Madrid le-au cerut si banii inapoi, pentru intreaga perioada in care au fost ajutati de stat.

Aceste masuri dure au fost introduse din cauza celor care au fraudat sistemul asigurarilor sociale spaniole. Multi dintre acestia sunt de-ai nostri.
Toti strainii care sunt asistati social sau someri indemnizati sunt obligati, conform noilor legi, sa anunte autoritatile iberice si sa obtina o autorizatie de parasire a Spaniei. Altfel, daca sunt prinsi, risca sa le fie suspendat sprijinul financiar si chiar obligati sa inapoieze toti banii primiti de la stat pana in acel moment.
Masura a fost luata dupa ce unii emigranti mergeau, de pilda, sa munceasca sau sa traiasca in alte tari. In tot acest timp, ei continuau sa incaseze sume care nu li se mai cuveneau.
In plasa restrictiilor au cazut si multi oameni cinstiti dar... neinformati.
Mii de romani au fost prinsi pana acum si s-au vazut nevoiti sa dea banii inapoi. Printre ei si aceia care aveau un motiv intemeiat sa paraseasca Spania, sau care nu stiau ca trebuie sa anunte autoritatile atunci cand trec granita. Si asta pentru ca legea se aplica la fel pentru toti.

Mai multe detalii:

 


About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top