ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


GHIDUL LUCRĂTORULUI ROMÂN ÎN SPANIA ...Informaţii privind piaţa muncii ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

OPT DIN ZECE COPII DE IMIGRANȚI ... În măsura în care 81% dintre copiii ....

CUM SĂ OBȚII NUMĂRUL NIE ...Numarul NIE se poate solicita ....
Cum se candidează pentru un loc de muncă? ...INFORMAŢII PRIVIND PIAŢA MUNCII ..
BĂNCILE DIGITALE CAUZEAZĂ UN NOU VAL ...Mai multe entități anunță planurile ....


Politia spaniola a prins o retea de trafic de fiinte umane care exploata persoane cu dizabilitati provenite din Romania. Membrii retelei promiteau victimelor locuri de munca bine platite in Spania, insa, in realitatea, acestea erau fortate sa cerseasca sau sa se prostitueze.

 Trei barbati si o femeie au fost arestati dupa ce una dintre victime a povestit politiei spaniole cele intamplate. Imigranta cu dizabilitati a fost fortata sa se prostitueze, iar actele de identitate i-au fost luate de membrii retelei, informeaza ziarul The Local.

"Membrii retelei capturau familii intregi si le convingeau ca vor primi slujbe bine platite in agricultura in Spania", a declarat Jose Nieto, inspector sef al unitatii spaniole care se ocupa de trafic de persoane si documente false (UCRIF).

"Fiecare platea intre 300 si 500 de euro pentru documente. Ei erau apoi bagati intr-un autobuz si adusi in Barcelona, Madrid sau pe coasta Marii Mediterane", a mai precizat acesta.

Odata ajunse in Spania, victimelor le erau confiscate documentele si, de multe ori, erau lasate sa doarma pe strazi. Imediat, in ajutorul lor sarea un "bun samaritean" care le oferea hrana si adapost in schimbul unui serviciu: cersitul sau prostitutia.

"Fiecare cersetor trebuia sa aduca intre 80 si 100 de euro pe zi sau o plata sub forma telefoanelor mobile, genti, portofele, ochelari de soare sau computere care, de cele mai multe ori, erau furate din baruri sau terase".

Alte patru persoane cu dizabilitati au fost eliberate in urma operatiunii politiei spaniole, insa sute de alti imigranti sunt inca exploatati pe strazile oraselor spaniole.

Chiar daca 90 de membri ai retelelor de trafic de fiinte umane au fost arestati pe teritoriul Spaniei in ultimii trei ani, infractiunea este cu greu pasibila de pedeapsa dupa legea spaniola. Traficantii nu pot fi acuzati nici de exploatare in domeniul muncii, pentru ca nu exista un contract semnat, si nici nu pot fi acuzati de inselaciune, intrucat nu ei sunt cei care ademenesc victimele cu false promisiuni de gasire a unui loc de munca.

Gruparile criminale continua sa scape basma curata in urma practicilor ilegale, iar toate castigurile ajung intotdeauna in Romania, conchide Nieto.


About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Un comentariu:

Bijuterii spunea...

Doamne, deci este ceva de nedescris ce se intampla in Spania

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top