ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


ALŢI CONSTRUIESC LINII, NOI VREM SĂ LE SCOATEM...In alte capitale europene, transportul ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

SPANIA ÎNCHIDE 2018 CU 81,8 MILIOANE DE TURIȘTI...Spania a înregistrat o scădere de 0,8%....

SPANIOLII TRĂIESC MAI MULT, DAR CU SĂNĂTATE MAI REA...Federația de Studii Economice Aplicate....
Somajul in Castellon a scăzut la 14,46% datorita cresteri angajarilor... ȘOMAJUL A SCAZUT IN CASTELLON..
800 DE PERSOANE LA GALA ÎMPOTRIVA HIV...Mai mult de 800 de persoane din....


De la 1 ianuarie, romanii si bulgarii sunt liberi sa-si caute de lucru in orice tara din Uniunea Europeana. Nu vor mai avea nevoie de un permis special de munca, ori sa accepte sa lucreze la negru.
Asta pentru ca cele 9 state care au mentinut pana acum restrictii vor fi obligate sa le anuleze.
Potrivit Ziarului Financiar, 100.000 de romani ar putea emigra de anul acesta. Cifrele ii ingrijoreaza pe olandezi si englezi, care au anuntat ca vor sa-i tina departe pe romani si bulgari.
De altfel, jumatate dintre cei un million de romani care muncesc in Spania au fost afectati de restrictiile de pe piata muncii.

In prezent, 9 tari din Uniunea Europeana mentin restrictii pentru muncitorii romani. De la 1 ianuarie 2014, conform prevederilor din Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, vor fi obligate sa le ridice. Cu alte cuvinte, romanii care vor sa munceasca acolo nu vor mai avea nevoie de un permis special.
Nu este de mirare ca pentru astfel de slujbe multi romani sunt dispusi sa-si paraseasca tara, in conditiile in care la noi salariul minim ajunge in 2014 la doar 900 de lei, in timp ce in Franta, Olanda si Belgia depaseste 1.400 de euro, iar in Luxemburg ajunge la aproape 2.000 de euro.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top