ads

Arhivă blog

Style2

Salariul minim, majorat doar pentru cei cu studii superioare!

Salariul minim va fi majorat la 2.350 de lei de la 1 ianuarie, însă doar pentru cei cu studii superioare şi un an vechime. Prevederea n...

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu.

Companiile catalane găsesc refugiu în Castellón din octombrie...Instabilitatea politică din Catalonia....
Criza aceasta nu inseamna altceva decat revenirea cu picioarele pe pamant...Despre criza economica....

Caritas, un exemplu de urmat pentru toți...Caritas a fost linia de salvare....


De la 1 ianuarie, romanii si bulgarii sunt liberi sa-si caute de lucru in orice tara din Uniunea Europeana. Nu vor mai avea nevoie de un permis special de munca, ori sa accepte sa lucreze la negru.
Asta pentru ca cele 9 state care au mentinut pana acum restrictii vor fi obligate sa le anuleze.
Potrivit Ziarului Financiar, 100.000 de romani ar putea emigra de anul acesta. Cifrele ii ingrijoreaza pe olandezi si englezi, care au anuntat ca vor sa-i tina departe pe romani si bulgari.
De altfel, jumatate dintre cei un million de romani care muncesc in Spania au fost afectati de restrictiile de pe piata muncii.

In prezent, 9 tari din Uniunea Europeana mentin restrictii pentru muncitorii romani. De la 1 ianuarie 2014, conform prevederilor din Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, vor fi obligate sa le ridice. Cu alte cuvinte, romanii care vor sa munceasca acolo nu vor mai avea nevoie de un permis special.
Nu este de mirare ca pentru astfel de slujbe multi romani sunt dispusi sa-si paraseasca tara, in conditiile in care la noi salariul minim ajunge in 2014 la doar 900 de lei, in timp ce in Franta, Olanda si Belgia depaseste 1.400 de euro, iar in Luxemburg ajunge la aproape 2.000 de euro.

About Leonard Buleandra

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top