ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...





Comisia Europeană a dat undă verde joi la guvern pentru a merge mai departe cu decizia de a reintroduce obligaţia de permis de muncă pentru cetăţenii români care doresc să trăiască în Spania, o cerinţă pe care le-a ridicat în anul 2009.
Omologare se bazează pe "perturbări grave pe piaţa muncii spaniolă" şi a pus condiţiile şi termenul limită până la-31 decembrie 2012 - surse UE a confirmat.
Bruxelles a avertizat că va permite autorităţilor spaniole să ia această acţiune, dar va rămâne "vigilent", pentru a se asigura că aceasta nu este o acţiune "disproporţionată". Spania va trebui să prezinte un raport periodic privind progresele înregistrate şi a impactului măsurii şi executivul UE poate retrage consimtamantul meu nu este considerat presiune alinarea pe piaţa forţei de muncă spaniolă sau o iniţiativă este incorect.
Guvernul a informat executivul european la 28 iulie intenţia sa de a reintroduce permise de muncă pentru resortisanţii respectivului stat membru şi a întemeiat decizia cu privire la dificultăţile de pe piaţa muncii spaniole.Bruxelles a avertizat într-un principiu pe care nici o restricţie ar putea fi reintrodus într-o ţară a Uniunii Europene la care a retras mai devreme, dar a recunoscut că există măsurile de siguranţă specifice pentru foarte specifice.
Iar cei care sunt aici?
Noi restricţii se vor aplica în toate sectoarele economice şi toate regiunile, dar nu afectează români care lucrează deja în piaţa forţei de muncă spaniolă sau care sunt înregistrate în calitate de solicitanţi de locuri de muncă în cadrul Serviciului Public de Ocupare spaniolă până la 11 august2011.
Din moment ce Spania are deja deschis complet piaţa muncii pentru toţi lucrătorii europeni, normele UE permite doar excepţii temporare la libera circulaţie a persoanelor.
În pofida declinului din ultimii ani, numărul românilor care merg să lucreze în Spania, din cauza crizei economice, la sosirea de imigranţi ", continua la un nivel ridicat", spune Comisia Europeană. Numărul românilor care trăiesc în Spania a fost 823000 în ianuarie 2010, de la 388 de mii de luna similara din 2006, potrivit Comisiei.
Potrivit Comisiei Europene, "la sosirea continuă a românilor în Spania şi de nivelul ridicat al şomajului au avut un impact asupra capacităţii acestei ţări de a absorbi noi fluxuri de muncă." Lucrătorilor români din Spania sunt "puternic afectaţi de şomaj", cu o rată a şomajului de până la 30%, spune Comisia, care, de asemenea, subliniază că în cursul primului trimestru au fost 191400 români în ţara în şomaj, care care au reprezentat doilea grup ca mărime al şomerilor după spaniol.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche
http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017



Top