ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


GHIDUL LUCRĂTORULUI ROMÂN ÎN SPANIA ...Informaţii privind piaţa muncii ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

OPT DIN ZECE COPII DE IMIGRANȚI ... În măsura în care 81% dintre copiii ....

CUM SĂ OBȚII NUMĂRUL NIE ...Numarul NIE se poate solicita ....
Cum se candidează pentru un loc de muncă? ...INFORMAŢII PRIVIND PIAŢA MUNCII ..
BĂNCILE DIGITALE CAUZEAZĂ UN NOU VAL ...Mai multe entități anunță planurile ....

Romanii din Spania se considera discriminati Ministrul Muncii si Imigratiei, Valeriano Gomez, a confirmat ieri ca Guvernul Spaniei „studiaza posibilitatea" revenirii la restrictionarea pietei muncii pentru romani, care, din anul 2009, se pot angaja in Spania fara permis de munca. „Pregatim o decizie. Trebuie sa o concretizam in coordonare cu autoritatile romane, impreuna cu care, de comun acord, o vom lua", a spus ministrul spaniol. Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Spania au sustinut ca partea romana stia de mai mult timp de intentia Madridului. O delegatie a Ministerului spaniol de Externe s-a deplasat de curand la Bucuresti unde au informat autoritatile romane de intentia Spaniei. „Romanilor nu le-a convenit, au fost foarte deranjati, dar au inteles ca Spania trebuie sa-si rezolve problema somajului", au relatat oficiali ai ministerului spaniol. Potrivit acestora, odata ce va fi anuntata Bruxelles-ului si celorlalte state membre, masura va fi aplicata „cat mai curand posibil", prima data avansata fiind chiar 1 august 2011.


Circa 90% dintre romanii din Spania au rate la banca pentru case sau/si masini, a declarat pentru gandul Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) cu sediul in Madrid. Pe majoritatea criza i-a prins la inceputul creditelor, adica dupa cinci-sase ani de plata a imprumutului. In general rata platita de un roman pentru un apartament in Spania este de 700-1.500 euro pe luna, iar pentru o masina - 400-500 de euro pe luna. "Daca intr-o familie in care el castiga lunar 1.300 de euro si ea 1.000 euro unul dintre ei si-a pierdut locul de munca, este o problema cu achitarea ratei. Cunosc astfel de cazuri in care persoane ce au ramas fara un loc de munca au intarziat cu rata la banca. In a patra luna banca le-a scos la licitatie locuinta si le-a comunicat in plus si ca au o datorie de 80.000 de euro, dupa ce platisera cinci ani rata la credit. Asa ca au ramas si fara casa si cu datorie la banca. Care a fost solutia? Respectiva persoana s-a declarat insolvabila, legea permite, creditul a fost blocat si acum persoana lucreaza la negru, pentru ca daca ar lucra oficial, i-ar fi retinuti banii la angajator", a relatat presedintele FADERE.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top