ads

Arhivă blog

Style2

Doar un roman din cinci are educatie financiara

Un studiu derulat anual de către o asociaţie a analiştilor financiar-bancari din România arată că doar unu din cinci români este alfabe...


ALŢI CONSTRUIESC LINII, NOI VREM SĂ LE SCOATEM...In alte capitale europene, transportul ....

.

Un nou site de anunturi gratuite creat pentru Romanii din Spania www.micapublicitatespania.eu. . Forum... Forum.....

SPANIA ÎNCHIDE 2018 CU 81,8 MILIOANE DE TURIȘTI...Spania a înregistrat o scădere de 0,8%....

SPANIOLII TRĂIESC MAI MULT, DAR CU SĂNĂTATE MAI REA...Federația de Studii Economice Aplicate....
Somajul in Castellon a scăzut la 14,46% datorita cresteri angajarilor... ȘOMAJUL A SCAZUT IN CASTELLON..
800 DE PERSOANE LA GALA ÎMPOTRIVA HIV...Mai mult de 800 de persoane din....

Romanii din Spania se considera discriminati Ministrul Muncii si Imigratiei, Valeriano Gomez, a confirmat ieri ca Guvernul Spaniei „studiaza posibilitatea" revenirii la restrictionarea pietei muncii pentru romani, care, din anul 2009, se pot angaja in Spania fara permis de munca. „Pregatim o decizie. Trebuie sa o concretizam in coordonare cu autoritatile romane, impreuna cu care, de comun acord, o vom lua", a spus ministrul spaniol. Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Spania au sustinut ca partea romana stia de mai mult timp de intentia Madridului. O delegatie a Ministerului spaniol de Externe s-a deplasat de curand la Bucuresti unde au informat autoritatile romane de intentia Spaniei. „Romanilor nu le-a convenit, au fost foarte deranjati, dar au inteles ca Spania trebuie sa-si rezolve problema somajului", au relatat oficiali ai ministerului spaniol. Potrivit acestora, odata ce va fi anuntata Bruxelles-ului si celorlalte state membre, masura va fi aplicata „cat mai curand posibil", prima data avansata fiind chiar 1 august 2011.


Circa 90% dintre romanii din Spania au rate la banca pentru case sau/si masini, a declarat pentru gandul Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) cu sediul in Madrid. Pe majoritatea criza i-a prins la inceputul creditelor, adica dupa cinci-sase ani de plata a imprumutului. In general rata platita de un roman pentru un apartament in Spania este de 700-1.500 euro pe luna, iar pentru o masina - 400-500 de euro pe luna. "Daca intr-o familie in care el castiga lunar 1.300 de euro si ea 1.000 euro unul dintre ei si-a pierdut locul de munca, este o problema cu achitarea ratei. Cunosc astfel de cazuri in care persoane ce au ramas fara un loc de munca au intarziat cu rata la banca. In a patra luna banca le-a scos la licitatie locuinta si le-a comunicat in plus si ca au o datorie de 80.000 de euro, dupa ce platisera cinci ani rata la credit. Asa ca au ramas si fara casa si cu datorie la banca. Care a fost solutia? Respectiva persoana s-a declarat insolvabila, legea permite, creditul a fost blocat si acum persoana lucreaza la negru, pentru ca daca ar lucra oficial, i-ar fi retinuti banii la angajator", a relatat presedintele FADERE.

About Blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

http://www.facebook.com/pages/romaninspaniacom/140605412781017Top