
România În profunzime Capitala: Bucuresti. Guvernul: Republica. Populatie: 22,246,862 (estimare 2008) Ştirile pe alte site-uri
Site-uri în limba spaniolă în alte limbi Acordul, numit Alianţa pentru România, a fost ridicat pentru a face faţă crizei financiare. Cu toate acestea, ore după gestul este PDL şi PSD coaliţie, fără precedent de diferenţele doctrinare, Stolojan a demisionat la conducerea guvernului, deschide uşa la tot felul de speculaţii.
Stolojan a spus că a vrut să "dea speranţă tinerei generaţii de politicieni."Pentru Democrat Liberal, cu toate acestea, decizia sa este că "nu poate îndeplini angajamentele asumate în cadrul negocierilor." Alţii subliniază faptul că retragerea se datorează discrepanţe în cadrul PDL, aproape de Băsescu, alegerea personalului de conducere. Alţii, în cele din urmă, considerăm că sunteţi bolnav. "Nu ştiu de ce preşedintele a pus în această situaţie atât de dificilă. Ştiu că eşti bolnav", a spus Adrian Năstase, fost prim-ministru social-democrat. La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu, prim-ministru şi lider al Partidului Naţional Liberal (PNL), etichetata drept "ridicole" şi "distracţie" situaţie. PNL a trebuit să fie însoţită de PLDM la guvernare, dar diferenţele între Băsescu şi Tăriceanu a făcut relaţiile dintre cele două părţi sunt ireconciliabile după patru ani de coabitare.
Aliaţii Ciudate Social-democraţii noaptea trecuta a subliniat faptul că compromisul la care sa ajuns cu dreptul rămâne în vigoare, astfel încât Emil Boc să fie numit prim-ministru pe 22 decembrie. PSD şi PLDM, care până la victoria sa, in noiembrie au fost în opoziţie, 471 construi 329 de locuri noi în Parlamentul român. Având în vedere rivalitatea politice mari, la început a respins posibilitatea unui guvern comun, dar criza economică a provocat ambele formatii îşi unesc forţele în Alianţa pentru România.
Acest pact, descris ca o uniune nefirească de către analiştii politici din ţară de către vechea animozitate între ele şi diatribele care a trecut în campania electorală, trebuie să facă faţă crizei economice şi sosirea fondurilor europene. În România, investiţiile străine sunt blocate, fabrici inchise si o penurie de credite bancare. Preşedintele Institutului de Statistică, Ion Ghizdeanu, spune că "actuala criză nu va duce la creşterea şomajului", care este de la 4%, în timp ce preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere, Marius Petcu, spune "Numărul real al şomerilor este mai mare, cât mai mulţi preferă să se uite în economia informală." Dacia-Renault şi Ford au cerut statului de a le ajuta să obţineţi finanţare pentru oprire temporară a şablonului. În fiecare zi se anunţă disponibilizări.
Viitoarea coaliţie se va confrunta cu o altă problemă gravă: absorbţia fondurilor europene, la doi ani după aderarea sa la UE. Dificultatile provin din incompetenţa funcţionarilor publici în administrarea fondurilor şi incapacitatea companiilor româneşti să depună proiecte. România ar trebui să primească în acest an aproximativ 3.000 de milioane de euro de la Bruxelles.
Potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, absorbţia fondurilor a fost redus în toate noile state. Dar uita de alte probleme: corupţia, crima practic nepedepsite în România. Situaţia este agravată şi de birocraţia lent şi Parlamentului de a bloca anchetele de foşti oficiali pentru abuz de putere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu